treść serwisu

Filtry

Kolekcja

Kategoria 1

Tworzywo / materiał

Kategoria 1

Autor / wytwórca

Kategoria 1

Miejsce powstania / znalezienia

Kategoria 1

Typ dokumentacji

Kategoria 1

Technika

Kategoria 1

Rodzaj obiektu

Kategoria 1

Lokalizacja / status

Kategoria 1

Czas powstania / datowanie
Era
Era
Data od:
Era
Wiek:
+
Rok:
+
Data do:
Era
Wiek:
+
Rok:
+

Inne systemy periodyzacji:

Kategoria 1

Typ licencji

Kategoria 1

Obiekty

0
Czarka – mała, fajansowa, półkolista z nieznacznie wyodrębnioną stopką, skromnie zdobiona biegnącym wokół brzegu dwubarwnym szlakiem stylizowanych maków

Czarka

T. Goode

początek XX w.

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Nóż do owoców z płaskim ostrzem zakończonym półokrągło

Nóż do owoców

Nóż

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Nóż obiadowy z płaskim ostrzem zakończonym półokrągło. Krawędź tnąca lekko wypukła

Nóż obiadowy

Nóż

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Nóż śniadaniowy z płaskim ostrzem zakończonym półokrągło. Krawędź tnąca lekko wypukła

Nóż śniadaniowy

Nóż

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Nóż śniadaniowy z płaskim ostrzem zakończonym półokrągło. Krawędź tnąca lekko wypukła.

Nóż śniadaniowy

Nóż

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Nóż obiadowy z płaskim ostrzem zakończonym półokrągło

Nóż obiadowy

Nóż

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Nóż śniadaniowy z płaskim ostrzem zakończonym półokrągło

Nóż śniadaniowy

Nóż

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Nóż obiadowy z płaskim ostrzem zakończonym półokrągło

Nóż obiadowy

Nóż

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Widelec śniadaniowy, czterozębny. Zęby wygięte, zwężające się przy zakończeniu. Trzonek z nakładką ze srebra złoconego z białej porcelany

Widelec śniadaniowy

Widelec

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Widelec śniadaniowy, czterozębny. Zęby wygięte, zwężające się przy zakończeniu. Trzonek z nakładką ze srebra złoconego z białej porcelany

Widelec śniadaniowy

Widelec

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Widelec śniadaniowy, czterozębny. Zęby wygięte, zwężające się przy zakończeniu. Trzonek z nakładką ze srebra złoconego z białej porcelany

Widelec śniadaniowy

Widelec

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Widelec śniadaniowy, czterozębny. Zęby wygięte, zwężające się przy zakończeniu. Trzonek z nakładką ze srebra złoconego z białej porcelany

Widelec śniadaniowy

Widelec

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Widelec śniadaniowy, czterozębny. Zęby wygięte, zwężające się przy zakończeniu. Trzonek z nakładką ze srebra złoconego z białej porcelany

Widelec śniadaniowy

Widelec

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Widelec śniadaniowy, czterozębny. Zęby wygięte, zwężające się przy zakończeniu

Widelec śniadaniowy

Widelec

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

łyżka obiadowa o głębokiej owoidalnej czarce. Trzonek płaski, lekko wygięty, rozszerzający się przy zakończeniu

Łyżka obiadowa

Łyżka

Muzeum – Zamek w Łańcucie

łyżka obiadowa o głębokiej owoidalnej czarce. Trzonek płaski, lekko wygięty, rozszerzający się przy zakończeniu

Łyżka obiadowa

Łyżka

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

łyżka obiadowa o głębokiej owoidalnej czarce. Trzonek płaski, lekko wygięty, rozszerzający się przy zakończeniu

Łyżka obiadowa

Łyżka

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

łyżka obiadowa o głębokiej owoidalnej czarce. Trzonek płaski, lekko wygięty, rozszerzający się przy zakończeniu

Łyżka obiadowa

Łyżka

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Nieduża łyżka obiadowa o głębokiej owoidalnej czarce. Trzonek płaski, lekko wygięty, rozszerzający się przy zakończeniu, ozdobiony przy krawędzi z obu stron podwójnym profilowaniem

Łyżka obiadowa

Łyżka

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Talerz fajansowy, płytki o łagodnie podniesionym brzegu, wykrojonym w sześć płaskich łuków. Dekoracja reliefowa wklęsło-wypukła przedstawia kaczkę stojącą na niewielkim cyplu wśród wodnego krajobrazu

Talerz deserowy z kaczką

Talerz

H. Boulanger

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Półmisek okrągły - miskowaty z fajansu o lekko żółtawym zabarwieniu, pokryty drobnymi kraklami, a zdobiony dwubarwnymi kwiatami maków

Półmisek okrągły

Półmisek

T. Goode

początek XX w.

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Czarka – mała, fajansowa, półkolista z nieznacznie wyodrębnioną stopką, zdobiona dwubarwnym motywem maków

Czarka

T. Goode

początek XX w.

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Dzbanuszek - mały, fajansowy z pękatym brzuścem i krótką szyjką o szerokiej gardzieli, którą w jednym miejscu wydłuża trójkątny wylew

Dzbanuszek do śmietanki z serwisu obiadowego

Dzbanek

T. Goode

początek XX w.

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Łyżka obiadowa o głębokiej owoidalnej czarce. Trzonek płaski, lekko wygięty, rozszerzający się przy zakończeniu, ozdobiony przy krawędzi z obu stron podwójnym profilowaniem

Łyżka obiadowa

Łyżka

Malcz, Karol Filip (1798-1867)

XIX wiek

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Talerzyk fajansowy, płaski, o łagodnym, podniesionym brzegu. 
Przedstawiający kurę z pięcioma kurczętami.

Talerz deserowy

H. Boulanger

początek XX w.

Muzeum – Zamek w Łańcucie

Znaleziono 12726 obiektów

Brak wyników

Dodaj notatkę

Edytuj notatkę

0/500

Jakiś filtr
Data od:
Era
Wiek:
+
Rok:
+
Data do:
Era
Wiek:
+
Rok:
+
asd